| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
hexall2000 Zombieman

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 5:18 pm Temat postu: Virtual PC |
|
|
Wszystkim osobom mającym problemy z programem DOSBOX polecam zupełnie inne myślę, że prostsze rozwiązanie, jakim jest darmowy program od firmy Microsoft o nazwie Virtual PC. Programem tym tworzymy sobie maszynę wirtualną i instalujemy na niej np.: Windows, 98 pod którym stare gry uruchamiały się bez problemów. Zaleta tego programu jest to, że wszystko działa jak najbardziej poprawnie i nie ma potrzeby emulowania jakiegoś środowiska DOS-owskiego.
Program jest banalny w obsłudze a radości ze starej gry, co nie miara…..
Polecam Hexall2000 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chopak Arch Vile

Dołączył: 09 Cze 2004 Posty: 659 Skąd: z domu (albo ze szkoły)
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Powiem tylko, że wiele gier lepiej mi się uruchamiało pod dosboxem niż pod win98. _________________ Śmierć jest Twoim domem
śmierć jest Twym mieszkaniem
śmierć jest Twoim celem
śmierć Twym powołaniem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hexall2000 Zombieman

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 10:45 pm Temat postu: |
|
|
| Do wyboru do koloru kto co lubi. Ja tylko przedstawiłem alternatywę do dosboxa. Wybór oczywiście należy do gracza. Ja osobiście używam Virtual PC i win 98 i wszystko śmiga jak należy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamiledi15 Imp

|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 11:13 am Temat postu: |
|
|
| Dosbox jest dobry dla gier do 1993 roku, Virtual PC do gier do 1997 roku, tak myślę. Czyli na Virtual PC pójdzie wszystko to, co nie chciało pójść pod Dosboxem, bo jest na Windowsa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
robikz Baron Of Hell

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Po krótkim porównaniu wydaje mi się że VirtualBox od Sun'a jest wydajniejszy, a też za darmo. _________________ "A kiedy przyjdą nocą
pięściami w drzwi załomocą
to otwórz im...
... szkoda drzwi"
"Real programmers don't comment their code. It was hard to write, it should be hard to understand." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ijon Sargent

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 5:12 pm Temat postu: |
|
|
| Program programem, ale warto mieć na uwadze, że na system zainstalowany na maszynie wirtualnej również musimy mieć licencję. Jeśli mamy licencję 1-stanowiskową, to nie możemy sobie legalnie zainstalować tego windowsa "drugi raz" na maszynie wirtualnej. Nawet jeśli jest to ten sam komputer... choć może się to wydawać nieco nieintuicyjne, bo w końcu to jedno "stanowisko". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
robikz Baron Of Hell

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 11:06 pm Temat postu: |
|
|
 _________________ "A kiedy przyjdą nocą
pięściami w drzwi załomocą
to otwórz im...
... szkoda drzwi"
"Real programmers don't comment their code. It was hard to write, it should be hard to understand." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RadioFreeZerg Arch Vile

|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Virtual z W98 nie dziala poprawnie z wiekszoscia starych gier, poniewaz tamta karta graficzna NIE MA akceleracji 3d.
Virtual z WinXP takze nie dziala, szczegolnie do gierek nowszych (np ScarFace do dzisiaj na WinVista / 7 nie dziala), poniewaz emulacja grafiki tam to porazka..
DosBox jak dla mnie za trudny.. (tzn kiedys byl jakis latwiejszy D-Fender).. wiec jak dla mnie optymalnym rozwiazaniem jest zlozenie sobie jakiegos P400 i (jak kiedys kolega w innym temacie) zainstalowanie go do szufladki..
to jest wg mnie optymalne rozwiazanie... a emulacja.. dzielo szatana!  _________________ Stare gry są piękne, dopóki ich się po kilku latach nie odpali:P
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MADek2501 Zombieman

|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 5:55 pm Temat postu: |
|
|
| VMWare można zmusić do emulacji D3D, a VirtualBox z VMGL ma obsługę OpenGL. |
|